Konferenca

Na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani je med 15. in 16. junijem 2017 potekala jubilejna deseta CEECOM konferenca (Central and Eastern European Communication and Media Conference) naslovljena Critique of/on/at periphery, ki je potekala med 15. in 16. junijem 2017. Pri pripravi konference je poleg Slovenskega komunikološkega društva sodelovala ECREA CEE Network, CEECOM Consortium in Center za raziskovanje družbenega komuniciranja na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Dvodnevni dogodek je bil strukturiran v 13 panelov namenjenim predstavitvam znanstvenih prispevkov, poleg panelov pa sta bili organizirani tudi dve okrogli mizi.

Osrednja govorca konference sta bila John Downey (Loughborough University, Velika Britanija), s predavanjem naslovljenim Populism in and by the media in the UK’s EU Referendum, in Zlatan Krajina (Univeza v Zagrebu, Hrvaška), s predavanjem naslovljenim Why Periphery Matters: The Shifting Visibility of the Balkans and the Articulation of Crisis in Europe.

Knjiga z abstrakti s konference
Program CEECOM konference

Skupno je na znanstvenem delu konference sodelovalo 62 registriranih raziskovalcev medijev in komuniciranja iz 13 različnih držav, predavanj in razprav pa se je udeležila tudi zunanja strokovna javnost in nekateri novinarji.